Smulig äppelpaj för somriga söndagar

2010-06-27 @ 16:33:23
Permalink Bakverk Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag slängde jag ihop världens snabbaste äppelpaj. Den är superlätt att göra och blir hejdlöst god! Pappa sa till och med att det var bland den bästa äppelpaj han har ätit!

Du behöver:
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
100 g smör

Fylling:
5 st äpplen
1 dl socker
1 msk kanel

+ glass eller vanlijsås till servering


1) Blanda ihop sockret och vetemjölet till pajdegen.. och sätt ugnen på 225 grader!


2) Skär smöret i mindre bitar


3) Nyp ihop smörbitarna med de torra ingredienserna.


4) Yeah, yeah! Såhär ska det se ut!


5) Skala alla äpplen...


6) ...och kärna ur dem. Dela sedan äppelna i tärningar (ca 1x1 cm).


7) Smöra en söt ungssäker form! Helst ska den vara hjärtformad, hihi!


8) Häll ner äpplena i formen och strö över kanel och socker!


9) Blanda runt så att det blir någorlunda jämnt fördelat.


10) Täck fyllningen med pajdegen!


11) Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun


12) Under tiden man väntar kan man bjuda marsvinen på överblivna äppelbitar!


13) Tada!

Puss och kram, Melanie

Melanie gör en Frozen Cheesecake!

2010-06-15 @ 15:41:52
Permalink Bakverk Kommentarer (2) Trackbacks ()
Det här är ett recept på frozen cheesecake, det är verkligen superkul att göra trots att det är mycket vispande och vändande!

Du behöver:
4 ägg
1½ dl strösocker
200 g philadelphiaost
200 g digestivekex
1 citron, skalet
4 dl vispgrädde

+ valfri garnering, t.ex. bär, frukt och sånt. (själv så använde jag mango för det var det som fanns i frysen)


1. Börja med att dela upp vitorna och gulorna från äggen. Ingen gula får hamna i vitan!


2. Vispa gulorna, sockret och rivet citronskal tills det blir poröst.


3. Vänd ner philadelphiaosten i smeten. (OBS! Du ska vända ner den försiktigt, inte vispa! Haha!)


4. Ta en ny bunke och vispa grädden tills den blir fluffig!


5. Visp-visp, fluff-fluff!


6. Vänd ner den vispade grädden i den första smeten. Försiktigt alltså.


7. Sen är det dags att vispa äggvitorna till ett hårt skum! Här är det viktigt att alla redskap är absolut rena, annars blir det ingen skum...


8. Äggskummet ska även det vändas ner i den övriga smeten.


9. Sen är det dags att finkrossa digestivekexen med antingen med en kavel eller i en mixer.


10. Varva kaksmulor och smeten i en sockerkaksform. Det översta och understa lagret ska vara kaksmulor!


11. Låt stå i frysen 3-4 timmar!


12. Under tiden kan man ju passa på att äta smet...


13. ...och diska.


(Haha, jag hann bjuda familjen på kakan innan jag kom ihåg att jag skulle ta kort på resultatet, men ett litet tips ska ni få; skölj utsidan av formen med varmt vatten innan servering, då lossnar kakan lättare!)

Puss och kram, Melanie
RSS 2.0