Snabba Sockerbombskolan!
Alla kanske inte gjorde sånt här som barn. I vårat hushåll var det ofta just detta som vi åt som lördagsgodis. Det bästa var att vi fick göra det själva så vi könde oss så där extra vuxna!
Ingridienter:
1 krm vaniljsocker
0.75 dl socker
0.75 farinsocker
40 - 50 g margarin
½ dl vetemjöl
3 msk kakao
0.75 dl sirap
Gör så här:
Blanda de torra ingidinterna i en bunke och smält margarinet. banda sedan ihop allt annat och häll ner i en ugnssäkerform. Sätt in i micron på 750 grader i 2 minuter, rör om och in i en minut till. Häll snabbt upp på bakplåtspapper och låt stelna (eller ät direkt när den svalnat!)
Ingridienter:
1 krm vaniljsocker
0.75 dl socker
0.75 farinsocker
40 - 50 g margarin
½ dl vetemjöl
3 msk kakao
0.75 dl sirap
Gör så här:
Blanda de torra ingidinterna i en bunke och smält margarinet. banda sedan ihop allt annat och häll ner i en ugnssäkerform. Sätt in i micron på 750 grader i 2 minuter, rör om och in i en minut till. Häll snabbt upp på bakplåtspapper och låt stelna (eller ät direkt när den svalnat!)
Happy Cooking!
AnnieBanani
Kycklinggratäng på grönsaksbädd
OnNomNom! Detta är ett av mina favoritsätt att tillaga kyckling på! Det var även med hjälp av detta receptet som jag vann en kokbok i Cosmo's recept tävling (vann Jamie Oliver's kokbok! Yeah!). Så detta är verkligen gott!
Ingridienter:
2 st kycklingfileer
½ kruka timjan
1 pkt creme fraiche
1-2 dl matlagningsgrädde
1 st tomat
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 ½ -3 msk dijonsenap
½ röd paprika
Ingridienter:
2 st kycklingfileer
½ kruka timjan
1 pkt creme fraiche
1-2 dl matlagningsgrädde
1 st tomat
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 ½ -3 msk dijonsenap
½ röd paprika
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen och platta till den med hammare (det funkar utmärkt med en burkkonserv t.ex champinjoner ^^). bryn den i margarin för att få till en fin yta.
2. Skiva tomaten, hacka paprikan, presse vitlöken och riv till ost.
3. Lägg fileerna i en ugnsfast form, hacka timjan och strö över. Lägg även på den skivade tomaten och ha i paprikan.
4. Blanda creme fraichen med matlagningsgrädden, dijonsenapen och vitlöken. Strö över ost och sätt in i ugnen i mitten i ca 30 minuter
Happy Cooking!
AnnieBanani
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen och platta till den med hammare (det funkar utmärkt med en burkkonserv t.ex champinjoner ^^). bryn den i margarin för att få till en fin yta.
2. Skiva tomaten, hacka paprikan, presse vitlöken och riv till ost.
3. Lägg fileerna i en ugnsfast form, hacka timjan och strö över. Lägg även på den skivade tomaten och ha i paprikan.
4. Blanda creme fraichen med matlagningsgrädden, dijonsenapen och vitlöken. Strö över ost och sätt in i ugnen i mitten i ca 30 minuter
Happy Cooking!
AnnieBanani
Drömmar
Ingridienter:
75 gram smör
1 ½ dl strösocker
½ dl luktneutral olja (typ solros eller raps)
2 ½ dl vetemjöl
1 - 2 msk vaniljsocker
½ tsk hjortonsalt
Du gör så här:
1. Sätt ugnen på 150.
2. Värm smöret och rör det pösigt med sockret. Häll i oljan och rör det till en smidig sörja.
3. Blanda alla de andra ingridienterna separat och rör sedan ned det i smörblandningen.
4. Låt smeten kallna lite och om den efter en lite stund fortfarande inte är fast (den ska vara lika fast som mördeg ungefär) så ha i 1 -2 msk mjöl.
5. Ta upp små delar av degen ungefär 1 msk och rulla ihop till bollar. Lägg bollarna på plåtar (det får plats ca 20 på en plåt) och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Happy Cooking!
AnnieBanani