Hallonrulltårta
Alla som bakat egen rulltårta vet att det är så mycket bättre än den vanliga köperulltårtan man brukar bli bjuden på, dessutom går det fortare att göre en egen än vad det tar att gå och köpa en färdig! Jag lovar!
1 rulle/10 skivor
Du behöver:
3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skal av 1 apelsin
Hallonsylt, så mycket man behagar.
+ Strösocker till rullning
Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Vispa ihop ägg och socker tills det är pösigt.
3) Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
4) Blanda vetemjölet med bakpulver och rör ner det i smeten (OBS! använda ej vispen)
5) Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper.
6) Strö över lite strösocker.
7) Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.
8) Sockra ett bakplåtspapper och vänd tårtbottnen upp och ner.
9) Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen.
10) Bred på hallonsylt över hela tårtbottnen.
11) Rulla försiktigt ihop tårtan och skär upp.
Rulltårta avnjutes bäst till en god kopp kaffe!
Puss & Kram, MelanieKommentarer
Trackback