Studenternas Makaronipudding

2010-05-23 @ 15:11:48
Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det här är den första maträtten vi gjort tillsammans, i alla fall för bloggen. Det här nog den bästa makaronipuddingen, för när Melanie åt den kunde hon inte sluta göra matljud så som "Det här är det godaste jag någonsin ätit!" Jag, Annie, har aldrig sett Melanie så uppspelt öven en maträtt förut.

Det här receptet är väldigt enkelt att göra och är som sagt gudomligt gott. Det är billigt, går fort och passar perfekt i matlådan!

Det här behöver du:
4 dl makaroner
1 burk kikärter
2 små gula lökar
Hackad persilja
1 st scharlottenlök
4 st små kyckling filéer
Lite ost till garneringen
8 skivade soltorkade tomater

Äggstanning:
4 lättmjölk
4 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Bild 1. Här står vi och klurar på receptet, vilken äggstanning som passar bäst och vad vi skulle ha i.

Börja med att koka makaroner tills dem blir al Dente.
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop äggstanningen.


Bild 2. Blanda ihop fyllningen med löken, kikärterna, soltorkade tomaterna och persiljan.

Samtidigt som blandningen gjordes så stekte vi upp fyra stycken små kycklingfiléer, som vi först delat i mindre bitar.. (det ska stekas på låg värme iom att det ska in i ugnen, detta för att förhindra att den blir torr.) 


Bild 3. Vi blandade alla ingridienserna, förutom äggstanningen, i en skål för att få det jämt fördelat innan vi hällde ner det i formen. Häll sedan över äggstanningen så att det täcker innehållet i formen. Täck sedan innehållet i formen med skivad eller riven ost.


Bild 4. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått gyllene färg (ca 45 min). Låt den sedan stelna i 5-10 minuter innan servering.

Ät och njut och tacka oss senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0