Smulig äppelpaj för somriga söndagar

2010-06-27 @ 16:33:23
Permalink Bakverk Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag slängde jag ihop världens snabbaste äppelpaj. Den är superlätt att göra och blir hejdlöst god! Pappa sa till och med att det var bland den bästa äppelpaj han har ätit!

Du behöver:
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
0,25 dl strösocker
100 g smör

Fylling:
5 st äpplen
1 dl socker
1 msk kanel

+ glass eller vanlijsås till servering


1) Blanda ihop sockret och vetemjölet till pajdegen.. och sätt ugnen på 225 grader!


2) Skär smöret i mindre bitar


3) Nyp ihop smörbitarna med de torra ingredienserna.


4) Yeah, yeah! Såhär ska det se ut!


5) Skala alla äpplen...


6) ...och kärna ur dem. Dela sedan äppelna i tärningar (ca 1x1 cm).


7) Smöra en söt ungssäker form! Helst ska den vara hjärtformad, hihi!


8) Häll ner äpplena i formen och strö över kanel och socker!


9) Blanda runt så att det blir någorlunda jämnt fördelat.


10) Täck fyllningen med pajdegen!


11) Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun


12) Under tiden man väntar kan man bjuda marsvinen på överblivna äppelbitar!


13) Tada!

Puss och kram, Melanie
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0