Melanie gör en Frozen Cheesecake!

2010-06-15 @ 15:41:52
Permalink Bakverk Kommentarer (2) Trackbacks ()
Det här är ett recept på frozen cheesecake, det är verkligen superkul att göra trots att det är mycket vispande och vändande!

Du behöver:
4 ägg
1½ dl strösocker
200 g philadelphiaost
200 g digestivekex
1 citron, skalet
4 dl vispgrädde

+ valfri garnering, t.ex. bär, frukt och sånt. (själv så använde jag mango för det var det som fanns i frysen)


1. Börja med att dela upp vitorna och gulorna från äggen. Ingen gula får hamna i vitan!


2. Vispa gulorna, sockret och rivet citronskal tills det blir poröst.


3. Vänd ner philadelphiaosten i smeten. (OBS! Du ska vända ner den försiktigt, inte vispa! Haha!)


4. Ta en ny bunke och vispa grädden tills den blir fluffig!


5. Visp-visp, fluff-fluff!


6. Vänd ner den vispade grädden i den första smeten. Försiktigt alltså.


7. Sen är det dags att vispa äggvitorna till ett hårt skum! Här är det viktigt att alla redskap är absolut rena, annars blir det ingen skum...


8. Äggskummet ska även det vändas ner i den övriga smeten.


9. Sen är det dags att finkrossa digestivekexen med antingen med en kavel eller i en mixer.


10. Varva kaksmulor och smeten i en sockerkaksform. Det översta och understa lagret ska vara kaksmulor!


11. Låt stå i frysen 3-4 timmar!


12. Under tiden kan man ju passa på att äta smet...


13. ...och diska.


(Haha, jag hann bjuda familjen på kakan innan jag kom ihåg att jag skulle ta kort på resultatet, men ett litet tips ska ni få; skölj utsidan av formen med varmt vatten innan servering, då lossnar kakan lättare!)

Puss och kram, Melanie
Kommentarer
Postat av: mia

hahah visp visp-fluff fluff!

haha älskar den här bloggen! ;)

2010-06-16 @ 21:31:25
URL: http://mariath.blogg.se/
Postat av: Melanie

mia, skönt å höra ;) du är nog den enda som läst den!

2010-06-21 @ 22:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0