Snabba Sockerbombskolan!

2010-12-21 @ 04:23:15
Permalink Bakverk Kommentarer (0) Trackbacks ()
Alla kanske inte gjorde sånt här som barn. I vårat hushåll var det ofta just detta som vi åt som lördagsgodis. Det bästa var att vi fick göra det själva så vi könde oss så där extra vuxna!

Ingridienter:
1 krm vaniljsocker
0.75 dl socker
0.75 farinsocker
40 - 50 g margarin
½ dl vetemjöl
3 msk kakao
0.75 dl sirap

Gör så här:
Blanda de torra ingidinterna i en bunke och smält margarinet. banda sedan ihop allt annat och häll ner i en ugnssäkerform. Sätt in i micron på 750 grader i 2 minuter, rör om och in i en minut till. Häll snabbt upp på bakplåtspapper och låt stelna (eller ät direkt när den svalnat!)

Happy Cooking!
AnnieBanani

Kycklinggratäng på grönsaksbädd

2010-12-21 @ 04:17:15
Permalink Mat Kommentarer (0) Trackbacks ()
OnNomNom! Detta är ett av mina favoritsätt att tillaga kyckling på! Det var även med hjälp av detta receptet som jag vann en kokbok i Cosmo's recept tävling (vann Jamie Oliver's kokbok! Yeah!). Så detta är verkligen gott! 

Ingridienter:
2 st kycklingfileer
½ kruka timjan
1 pkt creme fraiche
1-2 dl matlagningsgrädde
1 st tomat
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 ½ -3 msk dijonsenap
½ röd paprika

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen och platta till den med hammare (det funkar utmärkt med en burkkonserv t.ex champinjoner ^^). bryn den i margarin för att få till en fin yta.
2. Skiva tomaten, hacka paprikan, presse vitlöken och riv till ost.
3. Lägg fileerna i en ugnsfast form, hacka timjan och strö över. Lägg även på den skivade tomaten och ha i paprikan.
4. Blanda creme fraichen med matlagningsgrädden, dijonsenapen och vitlöken. Strö över ost och sätt in i ugnen i mitten i ca 30 minuter


Happy Cooking!
AnnieBanani

Drömmar

2010-12-21 @ 04:10:12
Permalink Bakverk Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ingridienter:
75 gram smör
1 ½ dl strösocker
½ dl luktneutral olja (typ solros eller raps)
2 ½ dl vetemjöl
1 - 2 msk vaniljsocker
½ tsk hjortonsalt

Du gör så här:
1. Sätt ugnen på 150.
2. Värm smöret och rör det pösigt med sockret. Häll i oljan och rör det till en smidig sörja.
3. Blanda alla de andra ingridienterna separat och rör sedan ned det i smörblandningen.
4. Låt smeten kallna lite och om den efter en lite stund fortfarande inte är fast (den ska vara lika fast som   mördeg  ungefär) så ha i 1 -2 msk mjöl.
5. Ta upp små delar av degen ungefär 1 msk och rulla ihop till bollar. Lägg bollarna på plåtar (det får plats ca 20 på en plåt) och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter

Happy Cooking!
AnnieBanani
RSS 2.0